top of page

MIDZOMERNACHTDROOM

MIDZOMERNACHTDROOM AFFICHE A4 LR.jpg

Klik op de foto hieronder voor onze podcast

MZND podcast.png

Dé Shakespearekomedie in een hedendaags jasje

Van:

William Shakespeare

Bewerking:

Johan De Paepe

 

Regie:

Jean-François D'hondt

Regie-assistentie:

Dean Smout

Het verhaal:

De beroemdste komedie van Shakespeare schetst een zwoele zomernacht waarin iedereen verliefd is op iemand die houdt van een ander.

Hermia moet van haar vader Egeus trouwen met Demetrius, terwijl ze houdt van Lysander, die verliefd is op Helena, die echter houdt van Demetrius, die op zijn beurt houdt van Hermia.

Bovendien heeft feeënkoning Oberon ruzie met zijn vrouw Titania en druppelt zijn knechtje Puck sap van een wilde plant in haar ogen als ze slaapt, zodat ze bij het wakker worden verliefd wordt op iemand met een ezelskop...

Gelukkig komt alles goed in een betoverende midzomernacht, niet in het minst dankzij elfen en... houthakkers !

 

Streven brengt deze klassieker in een modern jasje door poëtisch taalgebruik en universele thema’s te mixen met kolder, straattaal en vette knipogen. Klassiek theater gaat in duel met performance-art, in een kleurrijke en magische voorstelling. 
 

Cast (alfabetisch):

Nick Alliet, Luc Brants, Bert Daems, Raymond De Bruyne, Sam De Meulder, Vicky Deschrijver, Charlotte Grootenboer, Pieter Gurny, Guy Kauwenberghs, Stan Meys, Hilde Nijs, Erika Pereyra, Jan Rottiers, Tom Smet, Dean Smout, Marie Trappers, Hannah Van Boxem, Freija Van Dyck, Eric Van Hal, Brent Verhelst

bottom of page